Studente achter laptop

Whitepapers Whitepaper: In 10 stappen naar een newsroom – De newsroom als kloppend hart van jouw organisatie
6 maart 2020

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Een newsroom is een benaming voor een fysieke of online ruimte waar mensen met verschillende functies bij elkaar komen om te overleggen over nieuws over en van een instelling. In een newsroom komt webcare, persvoorlichting en contentcreatie bij elkaar.

Hoe zorg je ervoor dat je continu een goed beeld heeft van wat er in de buitenwereld leeft en wat er over jouw organisatie wordt gezegd? Hoe zorg je ervoor dat er binnen jouw organisatie tijd wordt genomen om deze informatie te duiden? En hoe bepaal je uiteindelijk welke actie ondernomen moet worden om de verbinding met je stakeholders te maken?

Het samenwerken tussen diverse disciplines – communicatie, dienstverlening en data-analyse – vanuit verschillende rollen in een newsroom biedt een effectieve oplossing. In dit whitepaper geven we jou, als communicatieprofessional in onderwijs en onderzoek, tien concrete stappen waarmee je een newsroom kunt opbouwen die het kloppend hart wordt van jouw organisatie.

Sinds de opkomst van social media, apps en andere digitale toepassingen, is het communicatievak in onderwijs en onderzoek sterk veranderd. Veel (semi-) overheidsorganisaties hebben hun aandacht in meer of mindere mate verlegd van offline naar online communicatie en dienstverlening. Het aantal online kanalen en de mogelijkheden die deze kanalen bieden, groeien nog steeds. Onderwijs- en onderzoeksorganisaties maken hier dankbaar gebruik van. De student stelt bijvoorbeeld via Instagram een vraag aan zijn onderwijsinstelling en de onderzoeker en de journalist vinden elkaar online.

Kijk ook eens bij onze training Newsroom.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Selectievakjes
Selectievakjes