Mbo-studenten bij de introductieweek

Evenementen Tussen aanmelden en inschrijven
31 maart 2022

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Hoe blijf je goed in contact met de aankomend bachelorstudenten tussen aanmelden en inschrijven?

Met het aanmelden voor een bacheloropleiding is voor velen de keuze voor die opleiding nog niet definitief. Juist in de periode tussen het aanmelden en de echte start van de opleiding is het contact tussen de startende student en de instelling cruciaal. 

In deze periode hebben startende studenten namelijk verschillende vragen en twijfels. Het is aan de onderwijsinstellingen om de twijfels weg te nemen en hen hulp en ondersteuning te bieden bij het bevestigen van hun keuze voor jouw onderwijsinstelling. 

Hoe houd je hen geïnteresseerd en verbonden aan je instelling? Wat doe je om ze vast te houden als de student door verschillende diensten van de organisatie geholpen wordt? Hoe help je hen met administratieve vragen en ook met onderwerpen als het leven als student en over het volgen van onderwijs? Hoe optimaliseer je dit proces?

In dit online evenement gingen we in gesprek over de uitdagingen tussen aanmelding en inschrijving. Dit deden we met medewerkers van marketing, communicatie en onderwijsondersteuning van mbo, hbo en wo instellingen. 

We schreven een whitepaper en maakten een model van de hybride studentenreis. De periode tussen aanmelden en inschrijven is daar onderdeel van.