Mbo-studenten bij de introductieweek

Evenementen Tussen aanmelden en inschrijven

Hoe blijf je goed in contact met aankomend bachelorstudenten tussen aanmelden en inschrijven?

Met het aanmelden voor een bacheloropleiding is voor velen de keuze voor die opleiding nog niet definitief. Juist in de periode tussen het aanmelden en de echte start van de opleiding is het contact tussen de startende student en de instelling cruciaal. 

In deze periode hebben startende studenten namelijk verschillende vragen en twijfels. Het is aan de onderwijsinstellingen om de twijfels weg te nemen en hen hulp en ondersteuning te bieden bij het bevestigen van hun keuze voor jouw onderwijsinstelling. 

Hoe houd je hen geïnteresseerd en verbonden? Hoe houd je hen vast als de student door verschillende diensten van de organisatie geholpen wordt? Hoe help je hen met administratieve vragen en ook met onderwerpen als het leven als student en over het volgen van onderwijs? Hoe optimaliseer je dit proces?

In dit online evenement gingen we in gesprek over de uitdagingen tussen aanmelding en inschrijving met medewerkers van marketing, communicatie en onderwijsondersteuning van mbo, hbo en wo instellingen. 

We schreven een whitepaper en maakten een model van de hybride studentenreis. De periode tussen aanmelden en inschreven is daar onderdeel van.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Rob Speekenbrink

of bel: 06 8183 4114