Studenten krijgen een socialmediatraining

Training webcare
25 november 2022

Wageningen University & Research beveelt deze training van harte aan

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Webcare, of online serviceverlening, is een belangrijk onderdeel van jouw online communicatie. Webcare monitort relevante onderwerpen en thema’s en geeft antwoorden op vragen. Dat kunnen studiekiezers zijn, maar ook journalisten, beleidsmakers of andere geïnteresseerden. Bellen doen jongeren sowieso liever niet, mailen is eigenlijk ook al verleden tijd. WhatsApp, chatbots en sociale media zijn de kanalen waar je moet zijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers van jouw webcareteam. Het kan handig zijn om iemand van persvoorlichting of woordvoering te betrekken.

Waarom zou je deze training moeten volgen?

De medewerkers van het webcareteam vormen de schil tussen de buitenwereld en die van binnen jouw instelling. Ze moeten dus (globaal) op de hoogte zijn van alle zaken die binnen jouw instelling belangrijk zijn of weten waar ze informatie kunnen halen. Webcare heeft een servicegerichte functie, hun houding en communicatie moet daarbij aansluiten. Het team werkt aan de hand van een strategie, maar die moet je kennen, snappen en toepassen. Dan ben je het visitekaartje van jouw instelling, een verantwoordelijke maar ook leuke taak.

Over de training

We gaan met jouw webcaremedewerkers aan de slag door theorie af te wisselen met praktijk. In de training leren hen hoe ze effectief kunnen luisteren met de monitoringtool die jullie gebruiken. We leren hen over servicegerichte interactie en actief deelnemen aan maatschappelijke discussies die passen bij jouw instelling. De training gaat ook over contentcreatie, humor en inhaken op relevant nieuws. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk werken we samen met hen aan jullie tone of voice, serviceverlening, rapporteren en contentcreatie.

Leerdoelen

Na het volgen van de training weet je:

  • hoe je onderwerpen vertaalt naar zoekopdrachten
  • hoe je om kan gaan met intern rapporteren over onderwerpen
  • hoe je interactie aangaat met jullie doelgroepen
  • hoe je de service verleent die verwacht wordt door jullie doelgroepen
  • hoe je in kunt haken op relevant nieuws met content