Training studententeam Webcare van Wageningen University & Research (WUR)

Training online crisiscommunicatie
1 februari 2023

Aanbevolen door bureau voor crisis- en reputatiemanagement Rep & Roer

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Hoe manage je online een (dreigende) crisis? In deze praktische training leer je monitoren, de interactie aan te gaan en de juiste content te creëren. Je kunt maar beter voorbereid zijn want een crisis komt altijd onverwacht. Pak de regie én houd ‘m stevig in handen.

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor communicatieadviseurs, medewerkers van webcare, communicatiemedewerkers, reputatiemanagers en crisismanagers.

Waarom zou je deze training moeten volgen?

Een crisis komt altijd onverwacht en ongelegen. Door online communicatie en social media bereikt een crisis sneller en meer mensen. Daarnaast mengen veel mensen zich via hun eigen socialmedia-accounts in online discussies. Dat gaat niet altijd even subtiel en geeft niet altijd de waarheid weer.

Goede voorbereiding en oefening zijn essentieel voor het kunnen managen van een online crisis op het moment dat hij ontstaat. Door op de hoogte te zijn en te weten wat je kunt doen kun je je voorbereiden op een crisis.

Over de training

Een training waarin we ingaan op wat een (dreigende) online crisis is en wat die kan betekenen voor jouw organisatie. Wat de rol is van online en wat je kunt doen om in de gaten te houden wat er over jouw organisatie en jouw thema’s wordt gezegd. Natuurlijk gaan we in op de acties die je kunt ondernemen om een (dreigende crisis) te managen. Door te luisteren (monitoren), door de interactie aan te gaan en door content te creëren.

Trainen doen we in groepen, samen met jullie en aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk. Wij brengen onze expertise en ervaring in zodat jullie bij een volgende crisissituatie handvatten hebben om de situatie het hoofd te bieden, de regie te pakken en die te houden.

Leerdoelen

Na het volgen van de training weet je:

  • Wat online crisismanagement is
  • Hoe je een crisisstrategie opbouwt
  • Hoe je een (mogelijke) crisis kunt monitoren
  • Hoe je het verloop van een crisis kunt beïnvloeden