Logo Mastodon

Training Mastodon
15 november 2022

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Twitter als platform voor corporate communicatie ligt binnen onderwijs en onderzoek onder vuur. Een veelgenoemd alternatief is Mastodon. Het opstarten en beheren van een account namens jouw instelling vraagt om een aantal keuzes die je moet maken. Het daadwerkelijk actief worden is niet heel ingewikkeld, zeker niet als je overstapt vanaf Twitter. Toch kan het handig zijn om in de opstartfase begeleid te worden in het maken van heldere keuzes, zodat Mastodon een volwaardig onderdeel wordt van de middelenmix van jouw instelling.

Als je daar nog niet aan toe bent en vooral wil weten wat Mastodon voor onderwijs en onderzoek zou kunnen betekenen kun je ook kiezen voor onze inspiratiesessie Mastodon.

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor communicatieadviseurs, medewerkers van webcare en communicatiemedewerkers.

Waarom zou je deze training moeten volgen?

Jouw instelling wil graag aan de slag met een professionalisering van het inzetten van Mastodon voor onderwijs en onderzoek. Daarbij kun je denken aan:

  • Het overstappen vanaf Twitter en hoe Twitter anders is dan Mastodon
  • Het kiezen van een server en aanmaken van een account
  • Het optimaliseren van het account en het bouwen aan je netwerk
  • Luisteren (monitoren) op Mastodon, hoe doe je dat, zoals het gebruiken van complexe zoekopdrachten voor thema’s of onderzoeksgerelateerde content
  • Interactie: Zichtbaar zijn onder content van anderen en in conversaties
  • Contentcreatie
  • In balans brengen van content, aan de hand van een contentplanning

Over de training

In de training Mastodon besteden we aandacht aan de meerwaarde van het platform, de verschillen (en overeenkomsten) met Twitter en de plek in de online middelenmix. We gaan aan de hand van voorbeelden en cases aan de slag met de deelnemers en begeleiden de communicatie tussen de deelnemers.

Een training Mastodon duurt maximaal drie uur en verzorgen we bij jullie op locatie.