Mensen met een laptop aan een tafel

Training bloggen voor wetenschappers
1 februari 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Het starten en bijhouden van een blog is voor veel wetenschappers een manier om content te creëren. Content die bij hun onderzoeksthema’s past en bij hen als wetenschappers. Een training bloggen voor wetenschappers begint bij het vaststellen van hoofd (kennis), hart (waarden en normen) en handen (expertise). Het daadwerkelijke bloggen (of vloggen) kan op een platforms als LinkedIn, een eigen website of YouTube.

Voor wie is deze training?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor wetenschappers die nog niet bloggen of net begonnen zijn en verder willen komen. Wetenschappers kunnen (praktijkgerichte) onderzoekers, Ph.D. kandidaten en postdocs of docenten zijn. Ze kunnen verbonden zijn aan een universiteit, hogeschool of mbo-school maar bijvoorbeeld ook aan een onderzoeksinstelling of commercieel bedrijf.

Waarom zou je deze training moeten volgen?

Je wil wel content creëren en aanwezig zijn met blogs als wetenschapper maar je weet niet waar je moet beginnen. Je mist een focus of een goede reden om door te gaan met bloggen.

Over de training

Aan de hand van theorie (hoofd-hart-handen) en voorbeelden gaan we met een groep wetenschappers op zoek naar de focus om content te gaan creëren op een platform van jouw keuze. We brengen samen structuur aan in het zoeken van geschikte content en hoe je van idee naar blog kunt komen.

Leerdoelen

Na het volgen van de training weet je:

  • waar je focus voor creëren van content ligt
  • wat je stakeholders zijn en wat ze willen
  • hoe je structuur aanbrengt in jouw contentcreatie