luchtfoto van rotterdam

Blogs Toekomstverkenning middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs en wetenschap
22 maart 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Noscura was bij de regiobijeenkomst West die onderdeel was van de toekomstverkenning van minister Robbert Dijkgraaf van OCW.  Het doel van de toekomstverkenning over mbo, hbo en wo is om te bedenken of er op basis van maatschappelijke trends veranderingen nodig zijn voor deze vormen van onderwijs en wetenschap in 2040. Dit leidt tot de publicatie van een eindrapport in juni 2023.

Meepraten en meedenken kan nog steeds! Je kunt meedoen met een online panel, en ook een reactie achterlaten op de website van de toekomstverkenning. Doe dit vooral, want er kunnen wat ons betreft niet genoeg mensen uit het veld hun visie geven om het onderwijs en onderzoek van de toekomst vorm te geven.

Wat we ons wel afvroegen: waarom was de ochtend voor alleen mbo, en een middag voor hbo/wo? Om de waaier aan beroeps- en wetenschappelijk onderwijs het beste tot zijn recht te laten komen hadden ze misschien beter in dezelfde zaal kunnen zitten. Misschien waren daar dan ook wel leuke ideeën en samenwerkingsverbanden uit gekomen.

We hebben tijdens deze bijeenkomst goede ideeën opgedaan die van invloed zouden kunnen zijn op onze trainingen.