Team Noscura

Dit is Noscura, ontwerpers van online communicatie. In al ons werk zijn de drie aspecten van online communicatie verweven: luisteren – interactie- contentcreatie. Omdat in onze visie online monitoring, proactieve en reactieve webcare en relevante content elkaar altijd versterken.

Wij werken voor onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen, kennisintensieve organisaties, culturele en non-profit instellingen.

We kunnen snel schakelen, beschikken over een sterk analyserend vermogen, zijn gedreven en beschikken over een gezonde dosis humor en creativiteit.

Noscura is in 2015 opgericht door Karlijn de Wit en Rob Speekenbrink. Beide ontwerpers met een hart voor marketing, communicatie en online. Karlijn en Rob delen de passie voor werken met organisatie waar kennis een belangrijke rol speelt, organisaties waar de waarde van online communicatie nog geen gegeven is.

Karlijn de Wit

Mede-oprichter

Doorgaan tot het goed is, altijd positief, echt luisteren, nieuwe dingen uitproberen, analytisch, kritisch, altijd op de hoogte van trends, public speaker, lekker buiten sporten, op de knieën in eigen moestuin, fietsen.

Lisa Niehoff

Lisa Niehoff

Social Media Specialist

Jongste telg, altijd nieuwe platformen uitproberen, behulpzaam, b2b én b2c, klanten gaan altijd voor, JCI Nederland, natuurliefhebber, regelmatig saunabezoeker, kattenvrouwtje, boeknerd.

Rob Speekenbrink

Rob Speekenbrink

Mede-oprichter

Ontwerper van online communicatie, rasoptimist, (opzettelijk) naïef, op een ander been zetten, service verlenen is reputatie managen, soms kort door de bocht, direct, in gedachten verzonken, op het zeepkistje staan, public speaker, creatieveling, onderwijsinstellingen, theaterliefhebber, doorzetter, fervent museumbezoeker, geocaching.

Fedde van der Spoel

Accountmanager cultuur

Graag online en graag offline, netwerker. Theaterbezoeker/theatermaker. Geboren in Groningen en daarom nuchter. Al het grootste deel van zijn leven Rotterdammer en dus ook doener. Leest en zingt poëzie, en speelt gitaar.

Liv Kooijmans

Enthousiasmeur

Opgeleid in Design for Interaction. Pure passie voor ontwerpen, interactie en coaching. Enthousiast, ondernemend en creatief.

Teatske

Teatske Greijdanus

Communicatie adviseur

My main motivation to do anything is ‘going forward’. I like to learn and do things I never did before. I get energy from exploring and coming up with new ideas and big plans. I enjoy creating stories, both in word and graphic. My story, your story, anyone’s story. This is why I like to work in communication. To listen and help you to tell your story, to be enthusiastic (I can’t help it), turn your ideas into a strategic plan, structurize, set goals (aim high) and encourage you to succeed.

Shirley de Wit

Blogger

Els van Barneveld

Blogger, gespecialiseerd in het middelbaar onderwijs

Mirjam Verloop

Blogger, gespecialiseerd in musea en onderwijs

Mike Spaans

Online specialist

Kim Raven

Consultant

Al online sinds 2006 toen ik mijn eerste domeinnaam registreerde en een pivot-blog begon en in 2008 startte ik met Twitter. Online communicatie, online monitoring en social media moeten wat mij betreft altijd onderdeel zijn van een (corporate) communicatieplan. Clichés die wél kloppen: je bent nooit te oud om te leren, meten is weten en intern beginnen is extern winnen.

,,

Wageningen University & Research heeft samengewerkt met Noscura voor de implementatie van OBI Engage en OBI Brandmonitor. Noscura heeft daarbij de implementatie van de nieuwe tool in de organisatie begeleid. Daarbij hebben ze niet alleen betrokken medewerkers getraind en wegwijs gemaakt in de tool maar ook intensief meegedacht bij de inrichting van de tool. Hun kennis en jarenlange ervaring op het gebied van online communicatie en social media is daarbij van grote toegevoegde waarde. Deze actieve en betrokken houding hebben we als zeer positief ervaren. Noscura is daarbij echt een kennis en sparringpartner wat het eindresultaat zeer ten goede komt.

,,

De professionals van Noscura hebben hun sporen verdiend in de social media bij TU Delft. Dat merk je aan de gedegen aanpak, en tegelijk out of the box denken. Rob en Karlijn zijn door de wol geverfd met de uiteenlopende organisaties en samenwerkingsvormen. Voor Hogeschool Rotterdam hebben ze de verschillende geslaagde pilots opgezet en sessies verzorgd op dit vakgebied. Vanuit die hoedanigheid kunnen we Noscura aanbevelen, zowel in de advisering als 'hands on' begeleiden van de uitvoer.

,,

Noscura heeft ons team geholpen met het formuleren van een nieuwe online communicatiestrategie. Een zeer prettige samenwerking met Rob en Karlijn, social media-experts met veel kennis van en ervaring met de wereld van onderwijs en onderzoek. Realistisch meedenken tijdens het traject, creatieve en soms verrassende ideeën en oplossingen waar we samen op uit kwamen. We bevelen ze harte aan!

,,

Noscura heeft voor ons instituut Engineering en Applied Science een mooie bijdrage geleverd aan onze online content strategie. Erg prettig om mee samen te werken, en Karlijn en Rob geven keer op keer inspirerende en verrassende inzichten en hebben een professionele en gedegen aanpak. Erg veel kennis van zaken wat betreft online communicatie, social media, content marketing en hoger onderwijs. Ik kan Noscura dan ook van harte aanbevelen.

,,

Noscura heeft Wageningen University & Research in diverse sessies geholpen om de social media naar een hoger niveau te tillen. Zij hebben ons advies en handvatten gegeven waarmee wij nu beter in staat zijn om relevante content te creëren en de dialoog aan te gaan.

,,

Bijna altijd te bereiken en altijd klaar om mee te denken bij vragen of opmerkingen. Zeer goede communicatieve vaardigheden, fijne persoonlijkheid binnen het team en altijd professioneel.

,,

Dankzij Rob is de TU Delft nu heel actief op de verschillende social media. Hij doet het met veel enthousiasme die zeer aanstekelijk werkt.

,,

Rob prikt door mensen heen. Daardoor ziet hij potentie waar je zelf misschien nog aan twijfelt. Hij durft je te pushen om kansen te grijpen en geeft je vertrouwen.