Dé socialmedia-specialist

Tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband, 32 tot 40 uur/week.

Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten van de verschillende socialmediaplatformen? Houd jij de socialmediatrends scherp in de gaten? Weet jij alles van socialmediastatistieken, en vind je het een uitdaging om jouw socialmediakennis relevant te maken voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Kom dan ons team versterken! Wij zijn een bureau voor online communicatie met een focus op de wereld van onderwijs en onderzoek.

Waar wij gelukkig van worden

Wij zijn Noscura, een online communicatiebureau in de wereld van onderwijs en onderzoek. Wij helpen ROC’s, hogescholen, universiteiten en organisaties zoals NWO en Universiteiten van Nederland om beter te worden in communicatie door hen te begeleiden en op te leiden. We vullen ons team graag aan met iemand voor wie social media geen geheimen heeft. Ook als je nog niet thuis bent in de wereld van onderwijs en onderzoek, spreken we je graag! Samen komen we er snel genoeg achter of jij over deze dynamische branche net zo enthousiast kan worden als wij!

Waarom we jou nodig hebben

Als onze socialmedia-specialist zit het in je natuur om te weten en te snappen hoe de socialmediaplatformen zich ontwikkelen. Je weet deze inzichten relevant en over te brengen aan onze opdrachtgevers én aan het Noscura team. Daarbij speel je ook een rol in het beheer van de socialmediakanalen van Noscura.
De ene keer pas je je kennis toe in projecten voor onze klanten, door in een strategisch adviestraject mee te werken aan bijvoorbeeld de uitwerking van de strategie voor de socialmediakanalen van de klant. De andere keer treed je zelfstandig op als sparringpartner voor een klant die op Instagram wil shinen. Je wordt ook enthousiast van het geven van een training aan een groep studenten die bijvoorbeeld content gaat maken voor het TikTok-account van hun hogeschool.
Je deelt je kennis en inzichten ook in andere vormen met onze doelgroepen. Via blogs, podcasts, video’s, (online) events, of op een manier die wij nog niet bedacht hebben!

Wat we jou te bieden hebben

Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren. Je wordt onderdeel van een klein team van communicatieadviseurs met allemaal een andere achtergrond en een ander specialisme. Zo vullen we elkaar aan en dagen we elkaar, en straks ook jou, uit om altijd het beste uit jezelf te halen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vertrouwen dat je goed bent in wat je doet, maar er is in het team ook altijd een back-up achter de hand, zowel in proces als kennis.
Ons kantoor zit in de mooie binnenstad van Delft, recht tegenover het station. Daar zitten we onder de prachtige balken van een oud gymnasium. We werken hard, maar vinden samen lachen en samen lunchen daarbij heel belangrijk!

Dit verwachten we van jou

 • Je weet hoe je een communicatiestrategie vertaalt naar een effectieve aanwezigheid op social media
 • Je schrijft foutloos Nederlands en beheerst de Engelse taal goed (mondeling en schriftelijk)
 • Je bent van nature sociaal en nieuwsgierig, je hebt eigen inbreng en bent niet bang om je mening te delen
 • Je houdt niet alleen van altijd nieuwe kennis opdoen, je houdt ook van kennis delen
 • Je kunt goed luisteren en je verplaatsen in de belevingswereld van de klant
 • Je bent onderdeel van een klein team, dus je pakt, net als wij allemaal, ook alles op wat er moet gebeuren
 • Je hebt affiniteit met de wereld van onderwijs en onderzoek
 • Je hebt relevant hbo-diploma

Is deze functie op jouw lijf geschreven?

Wij zijn op zoek naar een collega die graag werkt aan het verbeteren van online communicatie in de wereld van onderwijs en onderzoek en beschikt over de volgende eigenschappen: 

 • Proactief
 • Nieuwsgierig
 • Enthousiast
 • Multitasker
 • Kunnen werken met deadlines

En jij?

Laat ons weten waar jij enthousiast van wordt en geef ons alvast een inkijkje in jouw socialmediakennis. Dat mag op een manier die bij jou past. Als je iets stuurt, nemen we altijd binnen een week contact met je op, vanuit daar kijken we verder. Doe dat voor 28 augustus, want dan hopen we een selectie te kunnen maken.
Niet alles wat we over de functie kunnen vertellen vind je in deze tekst, als je nog vragen hebt, kun je ons altijd even bellen, mailen of WhatsAppen. Dit kan via info@noscura.nl of 0681834114 (Rob).