Dé socialmedia-specialist

Tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband, 32 uur/week.

Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten van de verschillende socialmediaplatformen? Houd jij de socialmediatrends scherp in de gaten? Weet jij alles van socialmediastatistieken, en vind je het een uitdaging om jouw socialmediakennis relevant te maken voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Kom dan ons team versterken! Wij zijn een bureau voor online communicatie met een focus op de wereld van onderwijs en onderzoek.

Wie wij zijn

Wij zijn Noscura, een online communicatiebureau in de wereld van onderwijs en onderzoek. Wij helpen ROC’s, hogescholen, universiteiten en organisaties zoals NWO en Universiteiten van Nederland om beter te worden in communicatie door hen te begeleiden en op te leiden. Onze expertise zit op online communicatie, maar we weten dat dit altijd een onderdeel is van een totale communicatiestrategie of -aanpak. Met analyse, advies, trainingen, begeleiding bij implementatie en interim-oplossingen geven we onze klanten inzicht, zodat ook zij met impact kunnen communiceren. 

Wat jij gaat doen

Als onze socialmedia-specialist zit het in je natuur om te weten en te snappen hoe de socialmediaplatformen zich ontwikkelen. Je weet deze inzichten relevant te maken voor uitdagingen in de wereld van onderwijs en onderzoek én voor het Noscura team.
De ene keer pas je je kennis toe in projecten voor onze klanten, door in een strategisch adviestraject mee te werken aan bijvoorbeeld de uitwerking van de strategie voor de socialmediakanalen van de klant. De andere keer treed je zelfstandig op als sparringpartner voor een klant die op Instagram naar een hoger niveau wil komen. Je wordt ook enthousiast van het geven van een training aan een groep studenten die bijvoorbeeld content gaat maken voor het TikTok-account van hun hogeschool.
Je deelt je kennis en inzichten ook in andere vormen met onze doelgroepen. Via blogs, podcasts, video’s, (online) events, of op een manier die wij nog niet bedacht hebben!

Wat we jou te bieden hebben

Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren. Je wordt onderdeel van een team van communicatieadviseurs met allemaal een andere achtergrond en een ander specialisme. Zo vullen we elkaar aan en dagen we elkaar, en straks ook jou, uit om altijd het beste uit jezelf te halen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vertrouwen dat je goed bent in wat je doet, maar er is in het team ook altijd een back-up achter de hand, zowel in proces als kennis.
Ons kantoor zit in de mooie binnenstad van Delft, recht tegenover het station. Daar zitten we onder de prachtige balken van een oud gymnasium. We werken hard, maar vinden samen lachen en samen lunchen daarbij heel belangrijk!

Dit verwachten we van jou

 • Je weet hoe je een communicatiestrategie vertaalt naar een effectieve aanwezigheid op social media
 • Je schrijft foutloos Nederlands en beheerst de Engelse taal goed (mondeling en schriftelijk)
 • Je bent van nature sociaal en nieuwsgierig, je hebt eigen inbreng en bent niet bang om je mening te delen
 • Je houdt niet alleen van altijd nieuwe kennis opdoen, je houdt ook van kennis delen
 • Je kunt goed luisteren en je verplaatsen in de belevingswereld van de klant
 • Je bent onderdeel van een klein team, dus je pakt, net als wij allemaal, ook alles op wat er moet gebeuren
 • Je hebt affiniteit met de wereld van onderwijs en onderzoek
 • Je hebt relevant hbo-diploma
 • Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring

Is deze functie op jouw lijf geschreven?

Wij zijn op zoek naar een collega die graag werkt aan het verbeteren van online communicatie in de wereld van onderwijs en onderzoek en beschikt over de volgende eigenschappen: 

 • Proactief
 • Nieuwsgierig
 • Enthousiast
 • Multitasker
 • Kunnen werken met deadlines

We horen graag waarom jij op deze functie en bij Noscura past!
Stuur je motivatie (in welke vorm dan ook) en CV naar Karlijn op karlijn@noscura.nl.
Neem bij vragen ook contact op met Karlijn op 0642473080.