Podcast science communication Julius Wesche

Blogs Science Communication Accelerator- Mooie podcast wetenschapscommunicatie
7 juni 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Karlijn was te gast in de Science Communication Accelerator Podcast om te praten over hoe wetenschappers en instellingen LinkedIn optimaal kunnen benutten. Het gesprek gaat niet alleen over LinkedIn als platform, maar ook over het belang van wetenschapscommunicatie en de kansen van LinkedIn hierbinnen.

Julius woont en werkt in Noorwegen, de opnames voor de podcast waren daarom uiteraard online.

Dr. Julius Wesche is de host van de science communication podcast. Naast zijn baan als Energy Transition onderzoeker bij Norwegian University of Science and Technology, vindt hij dat wetenschap vaak niet de zichtbaarheid krijgt die ze nodig heeft om een positieve impact te hebben op de samenleving. Met zijn podcast creëert hij een kennishub voor digitale wetenschapscommunicatie.

Julius bleek erg geïnteresseerd in de trainingen die Noscura verzorgt met wetenschappers van universiteiten en hogescholen in Nederland en daarbuiten. Hij ziet, net als wij, de waarde van persoonlijke aanwezigheid van onderzoekers op een platform als LinkedIn. Hij ziet ook de waarde van de wisselwerking tussen wetenschappers die online actief zijn en communicatie-afdelingen van de instelling.

Dit is alvast een tipje van de sluier, ben je benieuwd naar meer? Luister dan naar de podcast.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van LinkedIn voor science communication / wetenschapscommunicatie? Kijk dan vooral bij onze training LinkedIn voor wetenschappers. We helpen onderzoekers te ontdekken wat de meerwaarde is van actief worden en blijven op LinkedIn of een ander socialmediaplatform. Door samen op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: ‘what’s in it for me?’ gaan de deelnemers tijd investeren in online communicatie in plaats van tijd besteden.