TU Delft Global – Implementatie communicatiestrategie

TU Delft Global – Implementatie communicatiestrategie

Het TU Delft Global Initiative is een thematische clustering van onderzoek aan de TU DelftNoscura heeft samen met Delft Global een communicatiestrategie opgezet waarin ‘momenten’ sturend zijn in de communicatie. Naast deze contentcreatie is er ook een behoefte uitgesproken om te luisteren en interactie aan te gaan met relevante doelgroepen. In dit traject is middels een zestal sessies richting gegeven aan het luister- en interactieproces. 

Samen met het communicatieteam van Delft Global is eerst gekeken naar welke onderwerpen van waarde zijn voor de organisatie. Hierbij zijn clusters van relevante zoekwoorden opgesteld. Voor verschillende middelen zijn deze zoekwoorden omgezet in zoekopdrachten. Op deze manier kan gericht geluisterd worden en vervolgens ook effectiever de interactie aangegaan worden. 

Om de interactie ook efficiënt te maken en te laten bijdragen aan de communicatiedoelen, hebben we gekeken naar wat goede interactie inhoudt. 

Aan de hand van voorbeelden van huidige communicatie en van communicatie van anderen hebben we uiteen gezet wat belangrijk is, welke berichten relevant zijn en op wat voor manier het interactieproces ingericht moet worden. 

Een van de communicatiemiddelen van Delft Global is het inzetten van ambassadeurs. De organisatie bestaat uit een community met betrokken mensen die zich graag inzetten voor de organisatie. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we samen Soworker ingericht. Een online tool, waarin communicatie klaargezet kan worden voor persoonlijke en bedrijfsaccounts voor verschillende social media kanalen. Hierdoor kunnen de ambassadeurs in weinig tijd met veel impact bijdragen aan de communicatie van Delft Global.  

Deze manier van werken past goed bij de visie van Noscura. Op een pragmatische manier is het communicatieteam voorzien van alle nodige informatie om vervolgens hiermee nu zelf aan de slag te gaan. 

Info
Date:

9 December 2020

Category:

implementatie, SoWorker, Strategie & Implementatie