TU Delft 3mE – Training PhD online ambassadeurs

TU Delft 3mE – Training PhD online ambassadeurs

TU Delft 3mE – Training PhD online ambassadeurs

Op de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) hebben we in 2019 een ambassadeurstraining met een groep jonge PhD-kandidaten gehouden.

Het uitgangspunt van deze training was het verbeteren van de online presence van de faculteit door het inzetten van online ambassadeurs. Ook voor de deelnemers zelf is het verbeteren van hun zichtbaarheid online van belang voor hun eigen onderzoek. 

In deze groep was het formuleren van hun persoonlijke communicatieboodschap de grootste uitdaging. Als je zo diep in een onderwerp zit, is het soms moeilijk om afstand te nemen en keuzes te maken. Je kunt niet in elke post het hele verhaal vertellen. Je moet dus prioriteiten stellen: waar wil ik het nu over hebben, met wie en wat wil ik daarmee bereiken? 

Een van de deelnemers – die bij aanvang van het traject nog weinig deed op LinkedIn – vond zoveel leads en contacten op LinkedIn dat zijn onderzoek en onderneming een enorme boost hebben gekregen. 

Info
Date:

2 December 2019

Category:

Online ambassadeurs