NWO domein ENW – LinkedIn Ambassadeurstraject

NWO domein ENW – LinkedIn Ambassadeurstraject

NWO domein ENW – LinkedIn Ambassadeurstraject

NWO domein ENW staat voor “Nederlandse Wetenschaps Organisatie” domein “Exacte- en Natuurwetenschappen”. Het domein is een grote landelijke, internationaal opererende organisatie met een hoofdkantoor in Den Haag. Zij hebben zich als doel gesteld de verbinder te zijn tussen wetenschap en maatschappij.

In een uitgebreid LinkedIn Ambassadeurstraject hebben wij in een half jaar tijd 5 groepen van ongeveer 10 medewerkers opgeleid. De groep bestond niet alleen uit beleidsmedewerkers, teamleiders maar ook de communicatiemedewerkers zaten in de banken.

Allemaal kunnen zij zich nu beter profileren op LinkedIN. Ze zijn zich bewust van de meerwaarde die LinkedIn kan bieden. Hoe zij een persoonlijke communicatie strategie kunnen gebruiken om het platform voor zich te laten werken. Of hoe zij hun collega’s kunnen helpen om actief deel te nemen aan het sociale netwerk.

Met de oefening Hoofd, Hart, Handen beschrijf je je persoonlijkheid. Om je berichten op LinkedIn impact te laten maken, kleur je je berichten met een persoonlijke touch. Mensen lezen nou eenmaal graag over mensen. Wetenschappers lezen echter ook graag sec inhoud. Met de ENW’ers hebben we het veel gehad over de balans tussen persoonlijkheid en inhoud. In hoeverre mag je persoonlijkheid je informatie kleuren?

In de wandelgangen van NWE is professioneel LinkedIn gebruik nu – na het ambassadeurstraject – een normaal gesprek. Mensen bespreken wat het hen oplevert, welke onderwerpen of invalshoeken je wel of niet kan aansnijden en zo houden ze elkaar geactiveerd. 

Info
Date:

25 November 2019

Category:

Coaching Personal Brand, Online ambassadeurs