NoscuraVerbindt – Negativiteit op social media wetenschappers

NoscuraVerbindt – Negativiteit op social media wetenschappers

NoscuraVerbindt – Negativiteit op social media wetenschappers

Donderdag 24 februari 2022 15.30u. – 17.00u.

#NoscuraVerbindt is meer dan alleen luisteren. Je doet nieuwe nieuwe ideeën op door met je collega’s van andere onderwijsinstellingen te praten en ervaringen uit te wisselen. Wij delen uiteraard onze inzichten en faciliteren het gesprek rondom een relevant thema. We doen dit omdat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Samen kijken we vooruit en naar hoe online communicatie zich razendsnel ontwikkelt, naar beschikbare online tools, naar wat werkt en naar hoe je online communicatie in kunt zetten bij een onderwijsinstelling. Echt verbinden dus.

Negativiteit op social media wetenschappers

Social media lijkt steeds negatiever te worden. Je ziet mensen die op Twitter en Instagram anonieme accounts gebruiken om posts van negatief commentaar te voorzien. Negativiteit op social media is niet nieuw, maar wel iets waar wetenschappers steeds vaker mee te maken krijgen. En dat is jammer, want het kan ze wellicht van weerhouden om een discussie te voeren over het onderwerp of überhaupt kennis online te delen. Maar social media kan enorm waardevol zijn voor het uitbreiden van je netwerk en dus in contact komen met interessante mensen.

In deze #NoscuraVerbindt gingen we met communicatieadviseurs en persvoorlichters in gesprek over verschillende manieren waarop een wetenschapper om kan gaan met negativiteit en alsnog zijn/ haar kennis en informatie online deelt zonder er een naar gevoel aan over te houden. 

We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de rol die een communicatieadviseur in kan nemen, voordat een wetenschappers aan de slag gaat en ook welke rol je in kunt nemen als er al negativiteit plaats heeft gevonden.

Het was een erg interessant gesprek dat vooral door de deelnemers onderling werd gevoerd. Er werden cases aangedragen en er werden veel vragen gesteld door collega’s bij een andere instelling. We kijken terug op weer een mooie editie en kijken uit naar de volgende.

Info
Date:

25 February 2022

Category:

#NoscuraVerbindt