#NoscuraVerbindt – Hoe organiseer je een newsroom die werkt?

#NoscuraVerbindt – Hoe organiseer je een newsroom die werkt?

#NoscuraVerbindt – Hoe organiseer je een newsroom die werkt?

Donderdag 1 juli 2021 15.30u. -17.00u.

NoscuraVerbindt is meer dan alleen luisteren. Je zult nieuwe ideeën opdoen en met andere collega’s uit het vakgebied de dialoog aangaan omtrent een thema. Wij doen dit omdat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Leer van de experts, ontmoet en discussieer met collega’s van andere onderwijsinstellingen. Samen kijken we vooruit en naar hoe de online communicatie zich razendsnel ontwikkelt, naar de beschikbare online tools, naar wat werkt en hoe je ze het beste kan inzetten voor een onderwijsinstelling. Echt verbinden dus.

Hoe organiseer je een newsroom die werkt?
Tijdens de #NoscuraVerbindt op 1 juli hebben we het gehad over newsrooms: een spil binnen de communicatieafdeling als je goed wilt anticiperen op informatie uit het werkveld en daarop wilt voortborduren. Een newsroom vraagt om een strategie en om juiste uitvoering. Welke collega’s of afdelingen moeten betrokken, welke tools heb je nodig en welke wat is de output van de newsroom? Als je een newsroom goed inricht en inzet, komt veel waardevolle informatie, kennis en kunde hier samen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe evalueer je en stuur je bij? Tijdens deze editie van #NoscuraVerbindt gingen we in gesprek met een externe expert en bespreken diverse casussen van onderwijsinstellingen.

Ook schreven wij een whitepaper over het organiseren van nieuwsrooms. Je kunt het hier opvragen.

Info
Date:

1 December 2021

Category:

#NoscuraVerbindt