Hogeschool van Utrecht – Training online ambassadeurs met lectoren

Hogeschool van Utrecht – Training online ambassadeurs met lectoren

Hogeschool van Utrecht – Training online ambassadeurs met lectoren

Op de Hogeschool van Utrecht (HU) zijn we in 2019 gestart met het trainen van twee groepen lectoren. De eerste groep was nog niet heel actief op LinkedIn, de tweede groep juist wel.

 

Bij de onervaren – maar veelbelovende groep – was het de uitdaging om de meerwaarde van LinkedIn te vinden. Opmerkingen als “ik wil helemaal geen reacties” en “mijn doelgroep zit niet op LinkedIn” kwamen boven. Al coachende wisten de meeste deelnemers hun persoonlijke communicatiestrategie zo te formuleren dat zij inzagen dat zij zelf de waarde van LinkedIn kunnen bepalen of beïnvloeden. Als je je strategie zo formuleert dat hij echt dichtbij je behoefte is, dan is het platform ineens WEL relevant.

 

De tweede groep bestond uit ervaren LinkedIn gebruikers die al heel goed de waarde van LinkedIn inzagen. Zij gebruikten het platform al op een manier dat het hun dagelijkse werkzaamheden versterkte. Met deze deelnemers hebben we vooral gecoacht op het persoonlijk en effectief maken van hun communicatiestijl, door de oefening Hoofd-Hart-Handen toe te passen en duidelijke communicatieboodschappen te formuleren en in te plannen.

Info
Date:

2 December 2019

Category:

Coaching Personal Brand, Online ambassadeurs