Over ons

Het manifest van Noscura

We zijn ontwerpers van online communicatie voor mbo, hbo, universiteiten en de wereld van onderzoek en wetenschap. Met persoonlijk advies, trainingen en tijdelijke capaciteit geven we je inzicht, zodat ook jij een betekenisvolle connectie kan maken met jouw stakeholders.

Wij geloven dat de beste (online) communicatie ontstaat wanneer het komt vanuit jou en aansluit bij jouw visie. Voor ons zijn de beste projecten die waar we relevante hulp kunnen bieden en implementeren, zodat we zelf overbodig worden. Hoe we dit doen, lees het in ons manifest:

1
Wij helpen jou 


Wij willen jou graag helpen omdat wij blij worden van communicatie, het vak verstaan en zien dat we anderen daarin mee kunnen nemen. Goede (online) communicatie gaat namelijk niet vanzelf en is een van de moeilijkste vaardigheden om te ontwikkelen en te onderhouden.

2
Wij zijn ontwerpers


Onder communicatie verstaan wij alle aanrakingen en interactie met mensen en dat gaat verder dan alleen woorden. Daarom ontwerpen wij volgens onze ontwerpcyclus – analyseren, ontwerpen, implementeren, evalueren, bijsturen – met jou een strategie om met richting en gevoel impact te kunnen maken.

3
Wij spreken jouw taal


We spreken jouw taal en die van het vakgebied. We zitten altijd aan de voorkant van de online innovaties binnen het communicatievak en weten deze relevant te maken voor jouw organisatie.

4
Wij denken verder


Jouw ontvangers staan centraal in alles wat wij doen. Daarom ontwerpen wij communicatieoplossingen die werken voor hen en voor jou.

5
Wij maken online leuker


Online communicatie ontwikkelt razendsnel, de beschikbare tools moeten het leven van communicatiemedewerkers beter en gemakkelijker maken. Wij weten wat werkt, hoe je ze het beste kan inzetten en helpen je graag.

6
Wij denken met je mee


Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf aan de slag kan, denken wij met jou mee en niet voor jou na. Een plan is geen eindresultaat, maar juist de implementatie daarvan. Jij maakt zelf de keuzes over wie je bent, wat je wilt betekenen en waar je heen wilt.

7
Wij nemen je mee


De beste dingen ontstaan als we elkaar goed begrijpen. Daarom vinden wij het belangrijk om jou mee te nemen in alles wat we doen. We analyseren waar jouw organisatie nu staat en kijken samen naar de toekomst.  

8
Wij maken graag connectie


Wij werken graag samen en reageren en acteren vanuit een behoefte anderen verder te helpen. Daarom kun je ons altijd alles vragen en rekenen op een eerlijk antwoord.

Wat we doen


Noscura helpt jou met alles wat nodig is tijdens het ontwerpproces van goede online communicatie. Hierbij kun je denken aan verschillende analyses, toepassen van tooling, online media advies, een strategie en de implementatie daarvan, webcare toepassingen, en trainingen om jouw communicatie te versterken. 

Wij geven advies afgestemd op jouw vraag, en hebben een netwerk waarin alle uitvoerende disciplines zijn vertegenwoordigd. Zo kunnen wij blijven doen waar we goed in zijn, samen met jou werken aan impactvolle communicatie en succes behalen.

Wil je weten hoe we jouw impact kunnen versterken?

Wie we zijn


Noscura is een team met energie en ambitie. We worden gedreven vanuit het willen bieden van relevante hulp, afgestemd op de hulpvraag en de organisatie. Dat doen we door enthousiasme, kennis en kunde te bieden zodat we jou, het team en/of de organisatie activeren. Wij zien onszelf als een vliegwiel en nemen de positie van een tijdelijke partner in. Voor ons is het ‘geschreven plan’ niet een eindresultaat, maar het gaat ons juist om het gezamenlijk implementeren van het plan en het resultaat dat jij hierdoor bereikt. 

Zo kun jij ook energie en enthousiasme overbrengen op anderen, en dat vinden we leuk!

Karlijn de Wit

Mede-oprichter

Als je met mij samenwerkt dat weet je dat ik door zal gaan tot het goed is. Ik ben altijd positief, luister echt naar de persoon tegenover mij en probeer graag nieuwe dingen uit. Naast het werk ben ik graag zoveel mogelijk buiten. In mijn moestuintje, op de fiets of aan het sporten.

Rob Speekenbrink

Rob Speekenbrink

Mede-oprichter

Van nature ben ik een rasoptimist. Ik zet de grote lijnen uit en zorg dat ik anderen meeneem in goede richting. Ik analyseer en vraag door om tot de kern te komen. Van mij mag je altijd eerlijke antwoorden verwachten. Je vindt mij vaak in theaters, musea of ik ben op pad om te geocachen.

Teatske

Teatske Greijdanus

Communicatie adviseur

Ik krijg energie van het maken van strategische plannen en wanneer ik anderen mag helpen hun verhaal goed te vertellen. Vooruitgang boeken is mijn drijfveer, samen met klanten en ook buiten het werk. Dan maak ik graag snelheid op de fiets, hardlopend of zwemmend.