Nieuw op de socials

Nieuws Nieuw op de socials – juni 2023
7 juli 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

We zetten nieuwe en relevante features van de socials in de maand mei 2023 weer voor je op een rij:

  • Op 7 juli 2023 is ‘Threads‘ gelanceerd. De tegenhanger van Twitter, ontwikkeld door Meta (die van Facebook en Instagram). We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en houden die uiteraard goed in de gaten. Het ziet er naar uit dat Threads voorlopig niet in Europa te downloaden zal zijn, omdat de Europese privacy-regels strenger zijn.
  • Belangrijke wijzigingen in het algoritme van LinkedIn volgens Dan Roth, hoofdredacteur bij LinkedIn, in dit interview. LinkedIn gaat onder andere berichten vanuit experts, berichten met waardevolle reacties en berichten voor een specifieke doelgroep hoger waarderen. Minder selfies, minder ‘Facebook content’. Wij vinden dat een goede ontwikkeling die heel goed aansluit bij hoe wetenschappers en andere professionals in onderwijs en onderzoek LinkedIn gebruiken.
  • Zichtbaarder worden als instelling op Instagram? Dit doe je door een duidelijke socialmediastrategie op te stellen. Met consistent posten creëer je zichtbaarheid. Doe onderzoek naar je volgers, zodat je weet hoe je ze aanspreekt. Vraag je daarbij af wat je doelen zijn en met welk bereik en interactie jullie tevreden zijn.
  • Webcare op LinkedIn? Het terugvinden van een bericht of een specifieke reactie is nu nog makkelijker, omdat je activiteiten van een persoon kan filteren op bijdragen, commentaren, video’s, afbeeldingen, artikelen, nieuwsbrief etc.