Mensen met een laptop aan een tafel

Evenementen Negativiteit op social media wetenschappers
24 februari 2022

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Social media lijkt steeds negatiever te worden, zegt de NOS in dit artikel. Je ziet mensen die op Twitter en Instagram anonieme accounts gebruiken om negatief te kunnen posten. Negativiteit op social media is niet nieuw. Het is wel iets waar wetenschappers steeds vaker mee te maken krijgen. En dat is jammer, want het kan ze wellicht weerhouden van het voeren van een discussie. Verder bestaat de kans dat wetenschappers überhaupt ophouden met kennis online te delen. Maar social media kan ook enorm waardevol zijn. Bijvoorbeeld voor het uitbreiden van je netwerk en om in contact te komen met interessante mensen.

In dit online evenement gingen we met communicatieadviseurs en persvoorlichters in gesprek over verschillende manieren waarop een wetenschapper om kan gaan met negativiteit en alsnog zijn/haar kennis en expertise online delen zonder er een naar gevoel aan over te houden. 

We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de rol die een communicatieadviseur in kan nemen tegenover negativiteit op social media. We praten over of die rol vervuld moet worden voordat een wetenschapper aan de slag gaat en ook welke rol je in kunt nemen als er al negativiteit plaats heeft gevonden.

Het was een erg interessant gesprek dat vooral door de deelnemers onderling werd gevoerd. Er werden cases aangedragen en er werden veel vragen gesteld door collega’s bij een andere instelling.