Mensen met een laptop aan een tafel

Evenementen Negativiteit op social media wetenschappers

Social media lijkt steeds negatiever te worden. Je ziet mensen die op Twitter en Instagram anonieme accounts gebruiken om negatief te kunnen posten. Negativiteit op social media is niet nieuw. Het is wel iets waar wetenschappers steeds vaker mee te maken krijgen. En dat is jammer, want het kan ze wellicht van weerhouden om een discussie te voeren over het onderwerp of überhaupt kennis online te delen. Maar social media kan enorm waardevol zijn voor het uitbreiden van je netwerk en dus in contact komen met interessante mensen.

In dit online evenement gingen we met communicatieadviseurs en persvoorlichters in gesprek over verschillende manieren waarop een wetenschapper om kan gaan met negativiteit en alsnog zijn/haar kennis en expertise online delen zonder er een naar gevoel aan over te houden. 

We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de rol die een communicatieadviseur in kan nemen, voordat een wetenschappers aan de slag gaat en ook welke rol je in kunt nemen als er al negativiteit plaats heeft gevonden.

Het was een erg interessant gesprek dat vooral door de deelnemers onderling werd gevoerd. Er werden cases aangedragen en er werden veel vragen gesteld door collega’s bij een andere instelling.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan Rob Speekenbrink

of bel: 06 8183 4114