Training Online Ambassadeurs

“Iedere medewerker een ambassadeur voor je organisatie”

Het echte inhoudelijke verhaal van een organisatie zit niet alleen bij de afdeling marketing en communicatie, maar bij de medewerkers en (in het geval van een onderwijsinstelling) bij de onderzoekers en studenten of bij vrijwilligers (bij een culturele organisatie). Als elke medewerker, vrijwilliger, onderzoeker of student een ambassadeur zou zijn en als hij of zijn ook nog zelf content actief zou zijn met delen, interactie aangaan of creëren van content in de eigen sociale netwerken, dan heb je goud in handen! Het eigen verhaal van een persoon is namelijk altijd authentiek en het totale bereik en impact via al die persoonlijke netwerken is veel groter dan via de corporate accounts.

Het activeren van ambassadeurs gaat echter niet vanzelf, je zult dit vanuit de afdeling marketing en communicatie moeten faciliteren en stimuleren.

Onze aanpak

Noscura helpt jou om het werken met online ambassadeurs in jouw organisatie vorm te geven. We kunnen samen een strategie en een plan van aanpak opstellen, we kunnen je helpen om mensen in je organisatie te verleiden voor deze aanpak en we verzorgen trainingen en trajecten om ambassadeurs te activeren. Hierbij vinden we het altijd belangrijk om uit te gaan van de intrinsieke motivatie (hoofd, hart en handen) van een ambassadeur. Meedoen “omdat het moet van de baas” werkt volgens ons niet, op zoek gaan naar het “what’s in it for me?” wel.

Onze LinkedIn Ambassadeurstraining voor vaste medewerkers, onderzoekers of studenten bestaat vaak – we doen alleen trainingen op maat – uit een drietal sessies van 1,5 uur. De groepen bestaan uit pak hem beet 10 mensen, waardoor er veel interactie is. Tussen de sessies door is er feedback van de trainer en maken de deelnemers opdrachten. We behandelen het LinkedIn profiel, formuleren een persoonlijke communicatiestrategie, gaan aan de slag met contentcreatie en matchen het netwerk met de doelstellingen.

Voor tijdelijke projecten, waar in korte tijd veel handen worden ingezet, hebben we een andere aanpak. Door bijvoorbeeld de vrijwilligers rond een festival of evenement een eenmalige activatie sessie te geven, kunnen we hen een boost laten geven aan de communicatie rondom het project. We geven praktische handvatten en blijven dicht bij de intrinsieke motivatie van de tijdelijke ambassadeurs en oogsten hiermee groots effect doordat korte tijd het bereik enorm vergroot wordt.

Iedere organisatie heeft haar eigen uitdagingen. Het zwaartepunt, de groepsgrootte, en de tijdsindeling wordt daarop aangepast.

We gaan graag met je in gesprek. Neem je contact met ons op?

Producten

Soworker

Snel en eenvoudig je medewerkers betrekken bij het delen van jouw social content

Blogs
Projecten
Testimonials

Ontwerpen personal branding strategie en ambassadeurstrainingen bij NWO

Karlijn is een vriendelijke en overtuigende professional. In een aantal sessies heeft zij mij inzicht gegeven in wat social media kunnen betekenen voor mij en onze organisatie.

Marjolijn Robijn - Hoofd levenswetenschappen bij NWO

Advies en training online profilering lectoren Hogeschool Rotterdam

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Noscura. Noscura heeft in diverse settings onze lectoren van Hogeschool Rotterdam geholpen om hun online profilering te verbeteren. De aanpak van Noscura is er steeds op gericht om inzicht te geven en concrete handvatten te bieden; dat werkt goed! Het is fijn samenwerken; ze hebben actuele kennis, veel ervaring en komen de afspraken na. Kortom: pragmatische aanpak met diepgang.

Desiré de Jong - Strategisch communicatieadviseur bij Hogeschool Rotterdam

Social media strategie, advies en implementatie bij NWO

Noscura hielp ons fantastisch met de restyling van onze accounts en aanwezigheid op onze sociale media. We moesten vier organisaties samenvoegen, en dat was een hele uitdaging. Karlijn de Wit kwam met advies en een implementatieplan, hielp bij de uitvoering van het plan en gaf zowel het communicatieteam als onze collega's nuttig advies en training. Ze was heel duidelijk over het budget en werd altijd op tijd geleverd. Haar bescheiden manier van werken en interactie met alle belanghebbenden heeft ons echt geholpen in dit proces.

Gabby Zegers - Teamleider communicatie bij NWO
Liv Kooijmans

Mijn ambitie: mensen en ondernemingen laten groeien - Mijn kenmerken: enthousiast, creatief, pragmatisch - Ik ben goed in: conceptontwikkeling, mensen meekrijgen, improviseren - Ik word blij van: creëeren, interactie - 🖐