Doorkijkje naar boven naar atrium De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool Studenten en alumni klaarstomen voor arbeidsmarkt met training LinkedIn
29 april 2022

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

“De Trainingen LinkedIn geven onze afstudeerders en alumni een voorsprong met het vullen van het profiel en hoe content te plaatsen.”
Colinda Leemburg Externe relaties en alumni officer

Wat was de vraag?

Kunnen jullie ons (Haagse Hogeschool) helpen met trainingen waarmee we onze studenten en alumni leren om zich beter te profileren met LinkedIn?

De context

Studenten leren een breed scala aan vaardigheden tijdens de opleiding. Een netwerk aanleggen, interactie aangaan en content creëren op LinkedIn gaat men echter pas doen als ze de arbeidsmarkt betreden.

Met deze trainingen krijgen studenten en alumni van De Haagse Hogeschool in een sneltreinvaart handvatten aangereikt om zich voor te bereiden op de huidige arbeidsmarkt, door zich optimaal te profileren op LinkedIn.

Dit was onze aanpak

  • Goed nadenken over jouw professioneel profiel
  • Keuzes maken en tijd investeren 
  • Aandacht voor netwerk, luisteren, interactie en contentcreatie
  • Wat moet je vooral doen en wat ook vooral niet?
  • Altijd ruimte voor vragen

Eindresultaat

  • LinkedIn snelkookpan
  • Meer dan 300 studenten en alumni tot nu toe getraind
  • Bruikbare profielfoto, gemaakt door een professioneel fotograaf

De training LinkedIn was door mijn collega aangeraden. Dus geen enkele twijfels, alleen nieuwsgierigheid!

Trainingen zoals LinkedIn zijn voor starters die een profiel op LinkedIn hebben of gaan aanmaken enorm nuttig. Zonder deze training lukt het ook wel, maar het geeft afstudeerders en alumni een voorsprong met het vullen van het profiel en hoe content te plaatsen. Noscura doet wat het belooft en heeft inspirerende trainers. Na een training nog vragen stellen wordt altijd gefaciliteerd.

Wat betreft de trainingen waar wij vanuit het Alumnibureau bij zijn betrokken kan ik pas afgestudeerde alumni, maar ook diegene die van baan wil wisselen Noscura van harte aanbevelen.

Rob Speekenbrink geeft bij ons o.a. trainingen LinkedIn. Hij is tevens alumnus van De Haagse Hogeschool en behoort tot de selecte groep die meedenkt over het programma van Alumnitrainingen. Fijn om zulke mensen om ons heen te hebben!