Training Centre of Expertisse Perspectief in Gezondheid Avans hogeschool

Avans Hogeschool Trainen communicatieprofessionals en onderzoekers Avans
27 november 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

We zijn erg tevreden over de training, de deelnemers hebben er veel van geleerd en het heeft mooie resultaten opgeleverd

Noscura verzorgt inspiratiesessies, workshops en trainingen. Om kennis te maken met een platform, om de aanpak van een team verder te professionaliseren of om online impact te vergroten.

Wat was de vraag

We willen graag dat jullie tien enthousiaste onderzoekers en communicatieprofessionals van een van onze Centre of Expertise’s trainen, zodat ze basiskennis hebben van online profileren als wetenschapper. Daarnaast willen we graag dat ze het belang zien van samenwerking in de online communicatie rondom het CoE.

De context

Avans Hogeschool is in transitie van onderwijsinstelling naar kennisinstelling. Onderdeel van die transitie is het ontstaan van een viertal Centre of Expertise’s. In zo’n centre bundelt de hogeschool haar onderzoek rondom een maatschappelijk thema. Het Centre of Expertise’s ‘Perspectief in Gezondheid’ doet onderzoek naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen in hun eigen omgeving.

Dit was onze aanpak

In nauwe samenwerking met communicatieadviseurs van Avans Hogeschool hebben we een tweetal trainingsdagen opgezet waarbij niet alleen theorie aan de orde kwam maar waar vooral ook ruimte zou zijn voor samenwerking tussen de onderzoekers. Aan de hand van voorbeelden en discussie hebben de deelnemers kennis gemaakt met de kracht van online communicatie via LinkedIn als onderzoeker.

De training bestond uit twee sessies die we op locatie hebben gegeven. Tussen de twee sessies zat twee weken waarin de deelnemers aan de slag gingen met een communicatieopdracht. De resultaten hiervan brachten ze in bij de tweede sessie. De volledige groep nam deel aan zowel de eerste als de tweede sessie, deze zijn niet los van elkaar gezien.

In de sessies heeft kennisoverdracht plaatsgevonden én zijn de deelnemers direct zelf aan de slag gegaan.

Het resultaat

Naast stof tot nadenken hebben de deelnemers een duidelijker beeld van hun rol in de online communicatie, als persoon en in de dynamiek met het Centre of Expertise.