TRANZO Tilburg University

Tilburg University Online impact onderzoekers TRANZO Tilburg University
20 november 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Noscura verzorgt inspiratiesessies, workshops en trainingen. Om kennis te maken met een platform, om de aanpak van een team verder te professionaliseren of om online impact te vergroten.

Wat was de vraag

Kunnen jullie voor ons een inspiratiesessie en drie trainingsrondes verzorgen waarbij we de onderzoekers van Tranzo van Tilburg University meenemen in de meerwaarde van online zichtbaar zijn en hen trainen in de vaardigheden om zelf online impact te kunnen maken?

De context

Tranzo is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University. Tranzo verbindt wetenschap en praktijk op het gebied van zorg en welzijn. In co-creatie met de praktijk doet Tranzo aan kennisontwikkeling en kennisuitwisseling. Door deze manier van werken bevorderen ze evidence based werken en ontwikkelen ze producten en diensten die in de praktijk kunnen worden ingezet.

Dit was onze aanpak

We zijn bij Tranzo begonnen met een inspiratiesessie van één uur. Vanwege de grootte van de groep hebben we deze sessie twee maal gedaan. In de inspiratiesessie hebben we vooral aandacht geschonken aan de mogelijkheden die een training online impact kan hebben voor de onderzoekers en andere medewerkers van Tranzo. Meerwaarde die aansluit bij het uitgangspunt dat men wetenschap wil verbinden met de praktijk op het gebied van zorg en welzijn.

In de training zijn we met alle deelnemers aan de slag gegaan om te kijken waar de persoonlijke meerwaarde zit. Die sluit aan bij de individuele onderzoeksdoelen maar ook bij hoofd-hart-handen van de deelnemers. De kennis, expertise en pratkische skills sluiten aan bij doelen, doelgroep en communicatieboodschappen van de individu. Van daaruit voegt persoonlijke communicatie waarde toe aan de persoonlijke profilering en aan de onderzoeksprofilering. Daarmee draagt de communicatie ook bij aan de reputatie van zorg en welzijn van Tranzo en Tilburg University.

Het resultaat

Uiteraard zijn de profielen, de monitoring, de interactie en contentcreatie van de deelnemers geprofessionaliseerd. Leuke bijvangst maar we hebben het vaker gezien. Het onderlinge contact tussen de deelnemers en een verhoogd begrip van de bezigheden van collega’s. Externe communicatie blijkt heel waardevolle interne communicatie te kunnen zijn.