Linguistics in Goettingen

Hogeschool van Amsterdam (HvA) Online impact Linguistics Department en onderzoekers Uni Göttingen
4 september 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Noscura verzorgt inspiratiesessies, workshops en trainingen. Om kennis te maken met een platform, om de aanpak van een team verder te professionaliseren of om online impact te vergroten. De Linguistics afdeling van de universiteit Göttingen vroeg ons te helpen bij het professionaliseren bij hun online impact op X (Twitter)

Wat was de vraag

Kunnen jullie ons helpen bij het professionaliseren van de communicatie door onderzoekers en van de afdeling Linguistics op Twitter (X)?

De context

De afdeling Liguistics van de universiteit van Göttingen onderkent de waarde van online communicatie door de onderzoekers die bij de afdeling zijn betrokken. Ze faciliteren daarom trainingen om hen te helpen bij het vinden van de juiste aanpak. Die aanpak sluit aan bij het behalen van de onderzoeksdoelen die de onderzoekers hebben. De intrinsieke motivatie van de deelnemers draagt bij aan het succes van henzelf en ook van de afdeling.

De communicatiemedewerkers van de afdeling zijn op zoek naar professionalisering van hun kanaal op Twitter (X). Ook zijn ze op zoek naar hoe dit kanaal en de persoonlijke profielen van de onderzoekers elkaar kunnen versterken.

Dit was onze aanpak

We hebben in een sessie met de communicatiemedewerkers en het hoofd van de afdeling de doelen van het bepaald en scherper gesteld. Dit heeft als voornaamste doel om de verwachtingen helder te krijgen bij met name het hoofd van de afdeling. Daarnaast was het voor ons een mogelijkheid om de doelen van de afdeling en het onderwerp aan te kunnen laten sluiten op de inhoud van de training met de communicatiemedewerkers en onderzoekers.

Het resultaat

We hebben in een traject met de communicatiemedewerkers samengewerkt. Zij hebben de lead genomen in het enthousiasmeren van de onderzoekers om deel te nemen aan de training online impact. In die trainingen hebben we een aantal aspecten van de doelen van Linguistics mee kunnen nemen zodat de doelen voor de deelnemers een duidelijk haakje hadden bij hun dagelijkse praktijk.

In een apart tracjet met de communicatiemedewerkers hebben we gekeken naar de meerwaarde van het (corporate) kanaal van de afdeling. Samen met hen hebben we gekeken naar monitoring (luisteren), interactie en met name de content die het kanaal kan brengen.