Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim LinkedInpagina’s hogeschool Windesheim
26 september 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Noscura verzorgt inspiratiesessies, workshops en trainingen. Om kennis te maken met een platform, om de aanpak van een team verder te professionaliseren of om online impact te vergroten. We deden een inspiratiesessie van één uur bij hogeschool Windesheim over het inzetten van LinkedInpagina’s door de hogeschool.

Wat was de vraag?

De inzet van LinkedIn wordt voor de hogeschool steeds belangrijker. De medewerkers van Windesheim willen graag hun kennis vergroten over de mogelijkheden die LinkedIn biedt om onderzoek en onderzoekers een goede plek te geven op LinkedIn. Hoe werken LinkedInpagina’s en redacties samen en wat kun je doen om mensen te motiveren om LinkedIn op de juiste manier te gebruiken?

De context

Net zoals andere hogescholen is Windesheim bezig met het professionaliseren van online communicatie over onderzoek. LinkedInpagina’s zijn hierbij onmisbaar. De hogeschool heeft uiteraard een eigen pagina. Ook lectoraten, onderzoekers en andere medewerkers hebben accounts en pagina’s.

Dit was onze aanpak

We hebben in een compacte presentatie alle aspecten van LinkedInpagina’s de revue laten passeren. Het optimaliseren van een pagina, het netwerk, luisteren, interactie en contentcreatie zijn aan de orde geweest. We hebben tips en trucs gedeeld en hebben aandacht besteed aan het belang van persoonlijke profielen en pagina’s. Een sessie boordevol kennis en mooie voorbeelden!

Eindresultaat

Een uur is kort! Maar toch hebben we de deelnemers kunnen enthousiasmeren om nader kennis te maken met de mogelijkheden van LinkedIn, met name de mogelijkheden die LinkedInpagina’s bieden voor onderzoek en onderzoekers.