Banenmarkt ROC Midden-Nederland

ROC Midden Nederland LinkedIn voor studenten ROC Midden-Nederland
16 juni 2023

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Noscura verzorgt inspiratiesessies voor LinkedIn, voor wetenschappers, medewerkers maar ook voor studenten, zoals op de banenmarkt voor studenten van ROC Midden-Nederland.

Wat was de vraag?

Kun je onze studenten helpen met hun aanwezigheid op LinkedIn tijdens de banenmarkt van ROC Midden-Nederland?

De context

Wist je dat meer dan driekwart van de mbo’ers niet op LinkedIn zit? De hoogste tijd om daar wat aan te doen, vonden wij! ROC Midden-Nederland was het daar helemaal mee eens, en daarom waren we aanwezig op de eerste banenmarkt van hun Business & Administration College Utrecht. Niet om banen te promoten, maar om te adviseren.

Dit was onze aanpak

Het was een geslaagde hands-on middag. We hebben heel veel studenten kunnen adviseren over hoe ze hun profiel kunnen optimaliseren. Een aantal studenten die nog geen profiel hadden op dit platform gaan er nu toch een aanmaken, want ze wilden natuurlijk wel de leukste stageplaats scoren! Zelfs de docenten kwamen bij ons langs voor advies, en we hebben ter plekke iemands profielfoto gemaakt.

Resultaat

Het was een leuke en gezellige dag en banenmarkt in Utrecht. Het was leuk en leerzaam om met deze studenten van gedachte te wisselen over het belang van LinkedIn en het hebben van een goed profiel. We hebben een aantal studenten weten te overtuigen dat hun carriere geholpen is bij een goede aanwezigheid op LinkedIn.