mbo-er zaagt tijdens Skills the Finals

Blogs Ambassadeurs van vmbo en mbo: Skills the Finals #stf19
21 maart 2019

Wil je meer weten?

Mail je vraag aan Rob Speekenbrink of bel: 06 8183 4114

Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen, in samenwerking met de MBO-Raad en SBB, onder de noemer ‘dit is mbo’ en ter promotie van het beroepsonderwijs. In dit blog kijken we naar de online aandacht voor #stf19, #skillsheroes en #skillstalents.

Eerder schreven we over ambassadeurs van het MBO. Skills The Finals is dus een een afsluiting van de wedstrijden waarin de beste vmbo en mbo studenten winnaars worden. Het is een groots opgezet evenement en bezoekers kunnen naast de wedstrijden ook stands, presentaties, workshops en (LOB) experiences bezoeken.

Photostream

Genoeg redenen om te kijken of er op sociale kanalen over het evenement wordt gepost. Ik heb gezocht op berichten waarin een of meerdere van de hashtags zijn gebruikt. Dat levert in de periode vanaf 20 maart 2019 (de eerste dag van het evenement) het volgende beelden op:

Afbeeldingen over Skills the Finals op diverse social media

In bovenstaande photostream zien we foto’s van alle openbaar beschikbare socialmediaplatformen, zoals Twitter, Instagram en Facebook pagina’s.

Woordenwolk

Als we van de gevonden berichten een woordenwolk maken zien we het volgende beeld ontstaan:

Woordenwolk Skills the Finals

Duidelijk is dat men de wedstrijd in verband brengt met #ditismbo en het is duidelijk dat verschillende (v)mbo-instellingen actief posten, soms met “eigen” hashtags.

Narrowcasting

Omdat het evenement nog in volle gang is heb ik een narrowcasting gemaakt. Hierin halen we alle berichten realtime op en tonen we verschillende elementen in wisselende schermen.

Narrowcasting Skills the Finals