Mijn stageperiode bij Noscura

Mijn stageperiode bij Noscura

Deze keer een iets ander blog dan jullie gewend zijn van mij. Geen nieuwe Instagramfunctie of andere ontwikkelingen in de communicatiewereld. Dit wordt een blog waarin ik terugkijk op mijn stageperiode bij Noscura. Ik heb in de afgelopen vijf maanden veel geleerd van mijn stage en veel gedaan, maar inmiddels moet ik helaas alweer afscheid nemen. In dit blog neem ik jullie hierin mee!

Wat ik heb gedaan en geleerd

Tijdens mijn stage heb ik me vooral bezig gehouden met marketing en communicatie gerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan het schrijven van blogs en contentcreatie voor Instagram en Twitter. Ik had zelf al affiniteit met social media, dus dat was mooi meegenomen. Iets wat voor mij wel nieuw was, was communicatie. Maar over onderwijs wist ik wel al het een en ander omdat ik natuurlijk student ben.

In de eerste maanden tijdens mijn stage ging het schrijven van een blog wat stroef. Ik vond het moeilijk om een goed lopend verhaal te schrijven van het begin tot het einde. Naarmate de maanden verstreken werd het voor mij veel natuurlijker. Het was niet dat ik een stappenplan ging volgen, maar na een paar keer schrijven en na het lezen van blogs van teamleden had ik de smaak te pakken. Ik kreeg steeds beter een beeld van hoe de structuur in een blog eruit kan zien. Tijdens mijn stage heb ik dan ook hard aan mijn schrijfskills gewerkt en dit gaat zeker van pas komen in mijn werkveld later.

Bij de blogs mocht ik over heel veel verschillende onderwerpen schrijven. In de contentcreatie voor social media heb ik echt gewerkt vanuit de kernwaarden en communicatiedoelen van Noscura. Ik heb ook met klanten gesproken, wat zowel voor mij als voor mijn collega’s heel waardevol was. 

Ik heb tijdens mijn stage een aantal dingen geleerd. Een van die dingen is dat er een verschil is tussen ‘zomaar’ een leuk berichtje maken voor social media en contentcreatie vanuit de communicatiestrategie. Bij elke post die ik maakte moest ik goed overwegen of dit op een lijn was met de de communicatiestrategie. 

Een van de basisaspecten in de contentcreatie die ik heb aangepakt, is het maken van templates. Het maken van templates is efficiënt, omdat het tijd bespaart en het zorgt er ook voor dat je consistent blijft in vormgeving. Zo hoef je niet bij elke post helemaal opnieuw te beginnen, maar is het een kwestie van het gebruik maken van templates.

Tijdens mijn stage was het ook zo dat ik veel moest plannen. Ik werkte in een team, dus collega’s waren afhankelijk van mij en andersom. Ik wist zelf al hoe belangrijk het was om goed je tijd in te plannen, maar in teamverband is dit nog belangrijker. Tijdens het content creëren had ik dan ook feedback of elementen nodig voor de posts die ik maakte. Ik merkte dat ik soms tijd tekort kwam doordat ik mijn eigen planning niet goed overzag. Naarmate de maanden verstreken heb ik gemerkt dat ik hier beter in werd.

Wat ik van mijn stage vond                                                            

Het was voor mij voor het eerst dat ik vijf maanden lang fulltime gewerkt heb. Dat was in het begin wel even wennen! Ik vond mijn stage bij Noscura erg leerzaam en fijn, omdat ik echt deel van het team werd. Zo werd ik bij alles betrokken en kreeg ik het gevoel alsof mijn mening er ook toe deed. Soms vond ik het lastig om mijn kijk op dingen te delen, omdat ik een stagiair ben, maar dat gevoel bleef nooit lang.

Mijn stageperiode bij Noscura heeft mij laten zien hoe het er in de praktijk echt aan toe gaat. Op school leer je vaak dingen, maar krijg je niet echt de kans om ze toe te passen. Tijdens mijn stage bij Noscura heb ik de kans gekregen om mijn kennis in de praktijk toe te passen. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor de mooie kans die ik heb gekregen van Noscura. 

Veel dagen van mijn stage heb ik alleen op kantoor gespendeerd, omdat het niet anders kon. Het feit dat het kantoor zo huiselijk is ingericht maakte die dagen een beetje beter. Het mooie kantoor in Delft is dan ook een van de vele dingen die ik ga missen van mijn stage. Mijn leuke team ga ik natuurlijk ook missen. Ik voelde me gelijk op mijn plek bij Noscura. Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd tijdens mijn stage, en mijn collega’s hebben mij daarbij keer op keer uitgedaagd.

 

“Als communicatiebureau vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de scholing van nieuw talent. Door het bieden van stageplekken geven we studenten de mogelijkheid om hun eerste werkervaring op te doen en helpen we hen bij het uitvinden van hoe ze zich verder willen ontwikkelen.” – Karlijn de Wit, mede-oprichter Noscura