Investeer online in je student-ambassadeurs

Investeer online in je student-ambassadeurs

Het is nu belangrijker dan ooit om een relatie aan te gaan met je student-ambassadeurs. Jouw toekomstige student is onzeker over zijn of haar toekomst in het hoger onderwijs en maakt zich er zorgen over. Het vriendelijke gezicht van jouw student-ambassadeur dat hem of haar kan helpen bij het kiezen van een studie te ondersteunen kan een enorm verschil maken. Tijd om te investeren in jouw (online) relatie met jouw ambassadeurs dus. 

Veel onderwijsinstellingen hebben besloten hun toekomstige studenten te informeren en werven via online kanalen. Het zoeken naar de beste student-ambassadeurs is in coronatijd echter ook een online aangelegenheid. Is dat een belemmering? De realiteit leert dat, ook voor corona, student-ambassadeurs vaak al online werden geworven. 

In dit blog delen we vier tips voor het samenstellen van een leuk team van student-ambassadeurs terwijl je fysiek op afstand van elkaar bent.

1 Post en verspreid

Het digitaal verspreiden van een nieuwtje is natuurlijk veel gemakkelijker dan posters ophangen op de campus. Juist je digitale ambassadeurs vind je online. Post je vacature op interne social kanalen, de digitale leeromgeving en andere interne online kanalen. 

Je zou kunnen overwegen om individuele afdeling en personen te vragen of ze studenten kennen die volgens hen de rol van student-ambassadeur leuk zouden vinden of vinden passen. Vaak zijn er bijvoorbeeld studenten die al ingezet worden (werden) voor open dagen of andere voorlichtingsactiviteiten. 

Als je al gebruiker bent van Unibuddy kun je gebruik maken van de functieomschrijving en andere resources die beschikbaar zijn in Unibuddy zelf. 

2 Zijn ze geschikt als student-ambassadeur?

De aard van het werken als student-ambassadeur is 100% online dus je kunt de inschatting of iemand geschikt is prima online doen. Een goede manier om in te kunnen schatten of hun toekomstige rol bij hen past is hen te vragen voorbeelden van antwoorden te geven op een aantal vragen die jouw onderwijsinstelling vaak krijgt. Je kunt ze ook vragen een blog of vlog te maken of hen te vragen naar content die ze op een van hun eigen kanalen hebben gedeeld. 

Soms wil je gewoon een kandidaat ook interviewen, via Zoom of Meet of een ander systeem. Aangezien het hoofdbestanddeel van de werkzaamheden van de rol van een student-ambassadeur uit (kort) tekstgebaseerd werk bestaat kan het interview ook kort zijn. Het is een goede manier om verwachtingen uit te spreken en vragen te beantwoorden die kandidaten hebben.

3 Online training

Nu alle onderwijsinstellingen gewend zijn geraakt aan het verplaatsen van onderwijs naar online kanalen, heb je vast al een goed idee welk platform zich leent om een online training te verzorgen aan je student-ambassadeurs. Door ze met elkaar in één sessie te trainen kun je samen door alle activiteiten lopen en de taken verdelen. 

Unibuddy verzorgt periodieke trainingssessies voor student-ambassadeurs. Student-ambassadeurs kunnen deze sessie bijwonen als ze nieuw zijn of als ze een opfrisser nodig hebben. Neem contact op voor meer informatie over deze sessies. 

4 Managen en betalen van je student-ambassadeurs

Wat je student-ambassadeurs ook doen – beantwoorden van vragen, content creëren of deelnemen aan virtuele evenementen – het is altijd een goed idee om ze te belonen. Hierdoor kun je er op rekenen dat je het maximale uit de student haalt. 

Dat kun je doen door ze te betalen. Je kunt ze natuurlijk ook belonen in de vorm van cadeaubonnen, vouchers of artikelen uit je campuswinkel. Helemaal leuk is als je die instellings-hoodies personaliseert. Je kunt ook virtuele evenementen of quizzes organiseren, waardoor je het communitygevoel van de ambassadeurs versterkt.

Houd er rekening mee dat de gemiddelde Unibuddy student-ambassadeur 3 tot 4 uur per week werkt.