WhatsApp lanceert officiële API

WhatsApp lanceert officiële API

Goed nieuws voor bedrijven die WhatsApp als servicekanaal hebben. WhatsApp heeft een officiële API-sleutel openbaar gemaakt. Dit betekent dat middelgrote en grote organisaties WhatsApp aan de slag kunnen met de zakelijke variant van de chatapplicatie. Dit maakt het mogelijk om wereldwijd contact te onderhouden met klanten, prospects en relaties.

Wat houdt WhatsApp for Business in?

De tool heeft meerdere features die voor bedrijven echt interessant zijn.

    • Met het business profiel geef je een korte bedrijven van de organisatie, het adres, de website en de contactmogelijkheden.
    • Label je contacten. Voorzie jouw contacten of chats van labels, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden.
    • Snelle antwoorden. Snelle antwoorden maken het mogelijk om bepaalde berichten die je vaak verzendt, op te slaan en opnieuw te gebruiken, zodat je veelgestelde vragen snel en gemakkelijk kunt beantwoorden.
    • Bekijk je statistieken. Je weet natuurlijk ook weten wat je bereikt met je activiteit op WhatsApp. Bekijk daarom belangrijke statistieken, zoals het aantal berichten dat succesvol is verzonden, afgeleverd en gelezen.
    • Stuur automatische berichten. Stel een afwezigheidsbericht in wanneer je niet beschikbaar bent, zodat jouw klanten weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Je kunt ook een begroeting instellen om jouw klanten een introductie te geven over jouw bedrijf.

Testfase

Momenteel onderzoekt OBI4wan de mogelijkheden van deze API, zodat ook klanten van OBI4wan via deze nieuwe API op WhatsApp aangesloten kunnen worden. De service zit momenteel nog in een testfase. Hierdoor is er helaas nog niets te melden over de uitrol en de kosten.

Het ziet er dus naar uit dat we onze klanten hier op zeer korte termijn op aan kunnen sluiten. Goed nieuws dus! We houden je op onze blog en in de nieuwsbrief op de hoogte van aanvullende informatie.

Wil jij ook aan de slag met WhatsApp for Business. Stuur een WhatsAppbericht naar 06-22042474 (let op: op dit nummer kan alleen niet gebeld worden) en we nemen contact met je op. Een mail sturen kan uiteraard ook.

No Comments

Post a Comment