OBI4wan biedt licentie voor studenten en onderzoekers via SURFspot

OBI4wan biedt licentie voor studenten en onderzoekers via SURFspot

We hebben er sinds de start van NosCura veel vragen over gekregen: Wanneer is er een educatielicentie van OBI4wan beschikbaar voor individuele studenten en onderzoekers van onderwijsinstellingen? Goed nieuws! Sinds 1 juli 2017, ruim voor de start van het nieuwe collegejaar (2017/2018), kunnen individuen, via SURFspot, een persoonlijke licentie aanschaffen voor slechts €12 per jaar. Voorwaarde is dat de instelling waar je aan verbonden bent is aangesloten bij SURF.

Media monitoring en data-analyse

Met de educatielicentie van OBI4wan kunnen studenten en onderzoekers een jaar lang zelfstandig gebruikmaken van uitgebreide mogelijkheden op het gebied van online monitoren, online data-analyse en custom rapportages. Zo heb je altijd en overal een volledig en nauwkeurig overzicht van miljoenen (inter)nationale berichten en conversaties. Bronnen als Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, RSS-feeds, nieuwssites en blogs bieden je een schat aan informatie. Deze informatie is bruikbaar voor onderzoek naar bijvoorbeeld reputatiemanagement, marketingcampagnes of leadgeneratie. Met het uitgebreide data-archief tot een jaar terug en de gebruiksvriendelijke drag-and-drop functionaliteit creëer je eenvoudig analyses en rapportages!

Visualiseer data van online- en social media

Met de monitoring- en analysetool van OBI4wan meet en analyseer je eenvoudig openbare data van social media netwerken, nieuwssites, blogs en fora. Studenten en onderzoekers gebruiken de OBI4wan omgeving om onderwerpen naar keuze te onderzoeken. Onmisbaar voor afstudeerscripties, stages en papers, waarbij data-onderzoek en visualisatie belangrijk zijn.

OBI4wan heeft geen limiet op het aantal zoekopdrachten en rapporten, zodat je volledige vrijheid hebt om je eigen rapport samen te stellen en de inhoud van elk rapport zelf kunt bepalen. De bronnen (originele berichten) blijven via de rapporten aanklikbaar. De mogelijkheid om gegevens op het niveau van rapport of per grafiek te exporteren naar .xls, .csv of .pdf maakt het geheel compleet!

Leren omgaan met SURFlicentie OBI4wan

NosCura biedt onderwijsinstellingen en individuen een training aan, waarin we je leren effectieve zoekopdrachten te maken, gebruik te maken van data uit online en social media. We leren studenten en onderzoekers om data te duiden vanuit de rapportagemodule van OBI4wan. Daarnaast behandelen we de drill-down methode, waarmee we een analyse maken van een daadwerkelijke crisissituatie uit het afgelopen jaar. Dit geeft antwoord op vragen als: Wat was er precies aan de hand? Wie waren de belangrijkste personen in die conversatie? Op welk punt ontstond een escalatie?

NosCura biedt de module als train-de-trainer pakket aan, als kant en klare module binnen uw curriculum die komen verzorgen of als workshop met open inschrijving aan individuen. waarbij je zelf bepaalt van welke onderdelen je gebruik wilt maken. Wij leren je de module zelf te geven met behulp van (eigen) ondersteunend slides en lesmateriaal. Graag komt NosCura bij je langs om samen te kijken hoe NosCura de module en de studentenlicentie af kunnen stemmen op jouw situatie. Neem dus gerust contact met ons op.

De belangrijkste functionaliteiten van de SURFlicentie OBI4wan

  • Inloggen op een persoonlijke omgeving, geldig voor een jaar.
  • Eenvoudig zelf (boolean) zoekopdrachten opstellen en aanpassen.
  • Toegang tot online data van o.a. Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, RSS-feeds, nieuwssites, Blendle en fora. Bepaalde bronnen zijn zelf handmatig toe te voegen.
  • Zelf samenstellen van rapporten met de drag-and-drop functionaliteit voor handige social data analyses.
  • Handige filters met zoekopdrachten, bronsoort en sentiment.
  • Breed aanbod aan grafieken, o.a. volume per interval, fotostream, (hash)tagcloud, verdeling per bronsoort, sentimentverloop, geolocatie, top auteurs, top mentions, top influencers en overzicht van de meest recente berichten.
  • Koppelingen naar originele berichten van sociale netwerken en online media.
  • Grafieken of complete rapporten exporteren naar PDF, CSV, Excel en Word.
  • E-mail alerts en automatische export van rapporten, verstuurd per e-mail.
  • Uitgebreid Help Center met tips over een optimale inzet van de tool.

No Comments

Post a Comment